Jdi na obsah Jdi na menu

Výroční schůze za rok 2014

31. 1. 2015

Výroční valná hromada SDH Studánka

V sobotu 24. ledna se konala výroční valná hromada Sboru dobrovolných hasičů Studánka. Přítomní – sešli se 2/3 členů sboru – nejprve zhodnotili činnost sboru za uplynulý rok – kromě každoročních akcí jako sběr železa, úklid požární nádrže (koupaliště), péče o techniku, v suchém období zalévání obecní zeleně cisternou, sbor měl tentokrát na starosti pořádání „Májky“ a především poprvé uspořádal zábavný den pro děti a rodiče „Hasí celá rodina“. Kromě toho se zástupci sboru úspěšně zúčastnili turnaje v sálové kopané, který se konal začátkem roku ve Starém Sedlišti. Bohužel se nepodařilo uspořádat ve Studánce pohárovou soutěž, vše bylo připraveno, ale přijelo pouze jedno družstvo. Svou roli v tom sehrála jak skutečnost, že se náš sbor nezúčastnil žádné jiné pohárové soutěže, tak zřejmě s ohledem na konání Tachovských slavností nevhodně zvolený termín, k účasti nepřidalo ani špatné počasí.

Dále velitel výjezdní jednotky informoval o 3 výjezdech, z nichž největší byl k požáru ocelokolny se senem v Lesné. Ze zprávy o hospodaření vyplynulo, že rok skončil se ziskem, a to nejen díky úspěšně zvládnutým akcím, ale i díky příspěvku obce a sponzora.

Protože od posledních voleb uplynuly již 4 roky, přítomní členové sboru zvolili nový výbor. Všichni poděkovali stávajícímu starostovi, který skončil ve funkci na vlastní žádost, za jeho dosavadní práci. Byly předány 3 ocenění, a to Za věrnost – p. Jiřímu Duspivovi st. a J. Strašíkovi za 30 let členství a p. Žejdlovi za 50 let členství ve sboru.

Dobrovolní hasiči si také schválili plán činnosti na letošní rok, z něhož je třeba zdůraznit, že SDH Studánka by ráda obnovila činnost družstva dětí, a bude proto v jarních měsících pořádat nábor.

V diskusi zazněli příspěvky jak zástupce OSH, p. M. Volky, tak pí I. Zapletalové, starostky obce. Přítomným sdělila především nadějnou zprávu, že obec v letošním roce bude žádat plzeňský kraj o dotaci na rekonstrukci hasičské zbrojnice.

Dana Rožánková